Klubbens Værdier og Historie


Facts om Bagsværd Roklub

Bagsværd Roklub er stiftet i 1943 af en gruppe københavnske roere, der trænede på Bagsværd Sø, men var medlemmer af københavnske klubber med tilhørsforhold til Københavns havn. Baggrunden var, at disse eliteroere ønskede en roklub, hvor kaproning i outrigger materiel var klubbens hovedformål. Derfor cirklen i Bagsværd Roklubs stander. Et O for outrigger. Farver og mønster på klubbens årer (sort/hvid/grøn) er inspireret af de italienske landsholdsårer, som er lette at identificere på afstand. 

Efter den første sæson med bådene liggende på pynten i Aldershvileparken, overtog klubben det gamle kombinerede klubhus/ bådehal bygget af træ, der blev til overs, da Lyngby Roklub i 1944 fik et nyt muret klubhus. I 1960 kom et sommerhus til som klubhus, og medlemmerne trivedes under spartanske forhold med omklædningsfaciliteter uden opvarmning og baderum med kun koldt vand i en skurvogn.I begyndelsen af 70'erne lykkedes det Bagsværd Roklub med stor hjælp fra Gladsaxe Kommune at få bygget de gode faciliteter klubben i dag råder over på Skovalleen. Det nye klubhus blev indviet i 1974. 

Bagsværd Roklub har i dag 350 medlemmer heraf 70 ungdomsroere og 40 60+er. Klubben er stor leverandør til det danske landshold inkl. den nu nedlagte guldfirer.

 Værdier for Bagsværd Roklub

  • I Bagsværd Roklub skal det være rart at komme, både når man træner eller deltager i andre aktiviteter 
  • I Bagsværd Roklub skal vi arbejde på et godt kammeratskab og samarbejde både i teams og på tværs af afdelinger, grupper og hold for at løse opgaverne 
  • I Bagsværd Roklub skal vi være tolerante og acceptere hinandens forskelligheder 
  • I Bagsværd Roklub prioriterer vi konkurrenceroning meget højt, da vi her lærer at løse en opgave, at gøre den godt og færdig, og frem for alt med kvalitet


  Bagsværd Roklub - Skovalléen 38B - 2880 Bagsværd - Kontakt os